WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

VİŞNE DİYARI DİYE ANILIRDIK BİZ...


VİŞNE DİYARI DİYE ANILIRDIK BİZ...

VİŞNE DİYARI DİYE ANILIRDIK BİZ...

12 Temmuz Cuma günü itibariyle Vişne Hasadını bitirdik... Ama
Avşarlı, bir zamanlar; her bir köşesinde gecenin zifir karanlıklarına kadar çalışan ayrı bir kantar barındıran aşşa harman yerine şahit olmuş, kasa sıralarında günlerini geçirmiş, bir ağaçtan kasalarca vişne toplamış, temmuz ayının pek çoğunu vişne toplayarak geçirmiş bir millettir.

Bu yüzdendir son yıllarda "bu sene vişne yok" lakırdısının dolaşması. Alışkın değiliz normal olana. Fakat bu lakırdı bu sene tecelli etti dersek yanlış olmaz. 
2019 vişne dönemi avşarda oldukça buruktu. Ne şenlikli bir kantar sırası vardı ne de haftalar süren vişne toplaması. Kimi tarlasını bir günde bitiriverdi, kimi toplamaya tenezzül etmedi. Çok toplayana dört gün kâfi geldi. 
Son gün ovaya gelen yabancı plakalı bir araba köyümüze vişne almak için dönmüştü. Belli ki namımızı duymuş. Fakat vişne yoktu. Peki bu yokluk sadece vuran kışın suçu mu yoksa "Vişne Diyarı Avşar"a gerekli değeri vermeyenlerin de payı var mı?

Köyümüz göğsündeki madalyonla inzivaya çekilmiş yaşlı bir gazi olmamalı.!"

Sadık.



Yayınlanma Tarihi: 2019-07-16 15:48:47


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.