WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

TÜM TÜRKİYE AFŞAR OLSUN


TÜM TÜRKİYE AFŞAR OLSUN

TÜM TÜRKİYE AFŞAR OLSUN

27’inci Ağaç Bayramı etkinlikleri gerçekleştirildi. Bu yıl 2000 çam fidanı, 1000 meyve fidanı ve 1000 adette lavanta çeliği toprakla buluştu. Ardıçaltı mevkinin sırtlarına fidan dikiminin ardından Afşarlılar köy meydanında toplandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başlayan Ağaç Bayramında açılış konuşmasını yapan Köy Muhtarı Ali ÇOBAN "Bugün burada 27’cisini düzenlediğimiz Ağaç Bayramına hepiniz hoş geldiniz. Sözlerime başlarken başta İdlib şehitlerimiz olmak üzere canlarını vatan için feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. 1994 yılında çıktığımız bu yolda tüm AFŞARLILAR olarak her yıl Mart ayında bir araya gelerek Ağaç Bayramımızı yapıyoruz. Çorak topraklarımızı bu güne kadar yeşile çevirdik bizim için bu büyük bir mutluluktur. Bu yolda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca hepiniz etkiniğimize hoşgeldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

Dinar Kaymakamı Selami KAPANKAYA ise, 27’inci Afşar Köyü Ağaç Bayramının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek şunları söyledi, “Afşar köyü ağaç dikmenin önemini çok iyi biliyor. Ağaç dikimi köyümüzde her yıl düzenli olarak yapılıyor. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Tabi ki bu sene biraz daha sessizlik ve sükûnet içinde kutluyoruz ağaç bayramını biliyorsunuz şehitlerimiz var. Onların hepsini de saygıyla şükranla anıyoruz. Ayrıca da 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutluyorum. Ağaç Bayramımız tekrar kutlu olsun.” dedi.

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali ÖZKAYA da ağaç dikmenin önemini Peygamber Efendimizin “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz” hadisiyle anlattı. 1994 yılından beri Afşarlıların fidan diktiğini belirten Özkaya, “Köyümüze ilk dikilen ağaçların boyları 10 metre olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepiniz hoşgeldiniz Ağaç Bayramınız kutlu olsun. Allah bu güzel adetinizi bu güzel geleneğinizi kıyamete kadar devam ettirsin. Herkese, tüm TÜRKİYE'ye örnek olsun. Bozkırların yeşillenmesi ama en mühimi kalplerin yumuşaması yeşillenmesi akrabağlıkların dostlukların daha iyi gelişmesine çok önemli bir katkı sağlayan bir etkinlik. Bu güzel faaliyetinden dolayı emeği geçen muhtarımıza dernek başkanımıza yöneticilerimize hayır yemeğini veren değerli dostlara Allah razı olsun diyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından tüm şehitlere ve tüm geçmişlerimiz için okunan 53 Hatmi Şerif ve 465.000 Kelime-i Tevhidin duasını Dinar Müftüsü Ramazan AVCI yaptı ve akabinde yemek ikramı başladı.

AFŞAR AĞASI NİHAT SARI

Geliri köy yararına harcanmak üzere orijinal kökboyalı, el dokuması Afşar kilimi satışa çıkarıldı. Açık artırma yoluyla başlayan kilim satışını 7 Bin 500 TL vererek Dinar Belediye Başkanı Nihat SARI aldı. Böylece 2020 yılının AFŞAR AĞASI Nihat SARI oldu.

Gerçekleşen programa Ak Parti Milletvekili Ali Özkaya, Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, Afyonkarahisar Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı, ilçe müftüsü Ramazan Avcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 



Yayınlanma Tarihi: 2020-03-09 17:17:18


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.