WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

TAHIL ÜRÜNLERI LISANSLI DEPOSU 1 TEMMUZ 2020 TARIHI ITIBARIYLE FAALIYETE BAŞLAMIŞTIR.


Tahıl Ürünleri Lisanslı Deposu 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle faaliyete başlamıştır.

Tahıl Ürünleri Lisanslı Deposu 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle faaliyete başlamıştır.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası tarafından Atik Dinlenme Tesisleri karşısına yapılan, ayrıca köyümüze 8 km uzaklıkta olan Tahıl Ürünleri Lisanslı Deposu 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle faaliyete başlamıştır.

Dinar Sandıklı Karayolunun 15’inci kilometresine kurulan tarım ürünleri deposu için bazı açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Dinarlı hemşerimiz Fahrettin Zobalı, bölgeye çok önemli bir eser bıraktıklarını belirterek şunları söyledi, “İlçemiz Dinar’a 30 bin ton kapasiteli bir depo kurduk. Devletin lisanslı depolarda depolanan ürünlere çok önemli destekleri var. Depolanan ürünler tüm risklere karşı sigortalanır. Lisanslı depolardaki ürünler devlet garantisi altındadır. Ürünler analiz edilerek kalitesine göre sınıflandırılır, sınıfına göre depolanır. Depodaki ürün rehin gösterilerek bankalardan kolay kredi kullanılır. Ürün sahibinin adına düzenlenen Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) ile kolay alım-satım yapılır. Ürününü lisanslı depoya bırakan çiftçiler istedikleri anda piyasaya veya TMO’ya satabilmektedir. Ürünün TMO’ya veya piyasaya satılması halinde ürün bedeli peşin olarak banka hesabınıza yatırılmaktadır” dedi.

(Dinar Halk Haber)



Yayınlanma Tarihi: 2020-07-03 17:40:22


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.