WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

NAZIM YILDIRIM DAN KONFERANS


Nazim YILDIRIM dan Konferans

Nazim YILDIRIM dan Konferans

Dinar Türk Ocaklarının organize ettiği gecede, emekli Dinar KYK Yurt Müdürü Nazım YILDIRIM "İSLAMİN IŞIĞINDA MUSLUMANLİGİMİZLA YUZLESME" konulu konferans verdi.

Yildirim "Zahiri dindarlasma ile batıni dunyevilesmenin at başı seyrettiği bir ortamda asıl hirpalanmanin müslümanın ruhunda, kimliğinde, gönlünde ve bilincinde ortaya çıktığını görmekteyiz.

Gönül dilini kaybettik. Şekle burunduk. İçimize yolculuk yapmaya ihtiyacımız var. Kendimiz olmak.

Efendimiz büyük bir harp dönüşü sahabeye dönerek " Küçük cihaddan büyük cihada dönüyoruz" dediğinde sahabe " ya rasullullah malimizla canimizla çarpıstik nasıl olur dediğinde ; _ Evet asıl cihad kişinin egosunu, benliğini, nefsini yenmesidir " demiştir.

Hicret bütün varlığı ile devam ediyor.Her türlü munkerden marufa hicretimiz olmalıdır.

Din bize ahiret cenneti yanında dünya cenneti kurmamizi istemektedir. Mevla bize verin infak edin, yardım edin, yoksullara yardım edin diyerek mesuliyet yüklüyor asıl takva budur  . Ahlâk ,adeta buharlaşarak hayatımızdan uçup gitti. Yürüyen ahlaka ihtiyacımız var " dedi.

Gecenin sonunda Nazim YILDIRIM a katkılarından dolayı çiçek takdim edildi.



Yayınlanma Tarihi: 2019-11-02 00:27:51


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.