WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

MEVLİD KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN


MEVLİD KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN

MEVLİD KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN

Hz Peygamberi anlamaya ve anlamlandırmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Onun bize vasiyeti "yeryüzünde Kur'an'ı" yürüyen ahlak olarak ortaya koyabilmek. Hz Peygamberin insan modeli, aldatmayan, haklara saygı duyan, incitmeyen, ezmeyen, tepelemeyen, kibirlenmeyen, mazluma, çaresize, düşene el uzatan ve toplumsal konularda derdi ve vazifesi olan insan olabilmek... Cehdimiz bu olmalı. Ne yazikki mevlid bununla beraber kandiller gül suyuna hapsedildi....!! Burdan çıkmak lazım....

Nasıl mı? Efendimizin bize öğrettiği ve sorumlulukları sırtımıza yükleyerek...

Mesela "Kendin için sevip arzu ettigin bir şeyi kardeşin içinde sevip iste. Kendin için arzulamadigin, hoslanmadigin, sevmediğin hiçbir şeyi de diğer insanlar içinde isteme"

Buyrun size birey huzuru.
Toplumsal barışı.
Muhabbet...
Neşe...
Mutluluk...
Ve
Kardeşlik....

Toplumsal yapının dinamikleri ancak hâl ehli olmayla, onun ortaya konulması ile mümkündür....

Mevlanin bize yüklediği bu sorumlulukları yerine getirmeden, gayret göstermeden, adım atmadan, yüreklerimizi yeterince daglamadan, vazifelerimizi yapmadan sadece ellerimizi açıp " bizlere iyilik ver, bizleri kardeş kıl" dersek en hafif tabirle " ya rabbi biz tembeliz, gayret edemiyoruz, haşa sen bizim yerimize yapiver" demektir.


Hâlden anlayan, derdi olan, dertlenen, Hasbi-hal eyleyen, hâl ehli olmaya gayret eden kul olmaya vesile olması için kandilleri bizlere sunulmuş güzel fırsatlar olarak değerlendirmeliyiz.

Bahtimiz ve yolumuz açık olsun.

Selam ve dualarimizla.



Yayınlanma Tarihi: 2019-11-08 15:49:59


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.