WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

MAHKEMEYE BAŞVURDUK


MAHKEMEYE BAŞVURDUK

MAHKEMEYE BAŞVURDUK

Dünkü haberimizle ilgili açıklama yapan Hasan YILDIRIM "Köy meralarının Orman'a verildiğini resmi yazı gelince öğrendik. İhtiyar Heyeti olarak bu protokolün iptali için sonuna kadar uğraşacağız. Ama zor. Bir avukat ve Isparta Orman İşletme eski Müdürü Ramazan Balcı ile görüştük. 2015 yılında bunun ilan edilmesi gerektiğini ve itirazın o zaman yapılması gerektiğini, 1 kişi bile o zaman itiraz etseydi iptal olurdu ama şimdi ise işin zor hatta imkansız olduğunu söyledi.

Ayrıca Hazine ile Orman arasında mahkeme varmış. Orman lehine karar çıkarsa meralarımız gidecek. Biz geçen hafta Mahkemeye bu işlemin iptali için dilekçemizi verdik. Eğer meralarımız Orman'a geçerse nerde hayvancılık yapacağız. İlla verilecekse Gubatepe ve Kızıldere verilebilirdi. Bizim ağaçla ormanla derdimiz yok. Bu köy zaten 27 yıldır festival havasında toplanıp ağaç dikiyor. Niye Sadık Acar'ın evinin üstünden başlayarak köyün hemen üstü verildi. Bunu anlamak mümkün değil. Meralar giderse ya tamamen evde besicilik yapacağız ya da hayvancılığı mı bırakacağız."dedi



Yayınlanma Tarihi: 2021-03-16 19:04:36


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.