WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

KIYMETİNİ BİLMEDİĞİMİZ İKİ NİMET SAĞLIK VE ZAMAN


KIYMETİNİ BİLMEDİĞİMİZ İKİ NİMET SAĞLIK ve ZAMAN

KIYMETİNİ BİLMEDİĞİMİZ İKİ NİMET SAĞLIK ve ZAMAN

"İnsan kadar vaktini öldüren katil yoktur" der yazar kitabında. Zamanın kıymetini ortaya koymak için... İki nimetten bahseder efendimiz, yeterince değerlendiremediğimiz, sağlık ve boş vakit.

Burada kıymetine işaret edilen iki nimet oldukça anlamlı. SAĞLIK ve ZAMAN. Kaybedince telafisi mümkün olmayan... Bunun içindir ki efendimiz hayatın, bedenin yani sağlığın kıymetini bilerek, zamanı değerli kılmayı istemektedir. Bu konuda kafa yoran İslam düşünürleri kitap okumayı, yürümeyi, birlikte sohbet etmeyi altıncı vakit olarak algılayarak hem kendini hem de toplumu eğitmeyi vazife saymışlardır.

Ne yazık ki bütün bu uyarılara rağmen, yeterince iki nimetin farkına vardığımız ya da anlamlı kıldığımız başta nefsim adına söylenemez.

Bizlerde olması gereken bu hasletler, biz yeterince önem vermediğimiz için bizlerden uzaklaşarak itibar gördüğü yerlere doğru yolculuğa çıkmıştır.

 Bizler randevularımızı saat olarak verirken, batılılar dakika olarak verirler. Sebebini sorsanız "Biz bunu Müslümanların namaz vakitlerinden öğrendik" derler.

 

Sürekli derslere geç kalan Müslüman bir öğrenciye batılı bir akademisyen sorar?

- Evladım sen Müslüman mısın?

- Evet

 - Peki, sizde namaz için vakit nedir? Yani ezan bir dakika önce veya sonra okunur mu?

Hayır, cevabını alınca hoca derki;

- İşte Allah vaktin önemini size günde beş defa öğretiyor bunu hala idrak etmediniz mi?

 

Vakti, nakit kadar değerli görenler her anını " ibnul vakt " olarak değerlendirenler içinde bulunduğu mekânı, zamanı ve insani yüceltirler.

Vaktimizi marufa, erdeme, salihata ulaştıracak güzel amel ve davranışlar ile değerlendirebilmek, sağlık ve afiyet içerisinde zamanı anlamlı kılmak, bu yolda yol almak, yol açmak duasıyla.

 

Nazım YILDIRIM 

31/01/2020, AFŞAR



Yayınlanma Tarihi: 2020-01-31 11:41:28


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.