WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

İNSAN OLARAK KALABİLMEK


İNSAN OLARAK KALABİLMEK

İNSAN OLARAK KALABİLMEK

Her dönemin kendine ait olguları vardır, olacaktır. Dün dar çerçevede yaşarken teknolojinin getirdiği imkânlarla daha geniş bilgi ve habere rahatça ulaşabiliyoruz artık. Ama fakat lakin ne derseniz deyin, hemen yanı başımızdakilere ulaşmakta güçlük yaşıyoruz. Yani insana...

İnsan olmak farkındalık ile başlar. Yani insan olduğunun ve bunun ne anlama geldiğinin farkına varmakla. Bu bir idrak ve irfan meselesidir. Acıma duygusunu kaybetmiş, vicdandan yoksun, bencil, çıkar odaklı, menfaatperest, ikiyüzlü, nefretle dolu, öfkeli, riyakâr bir varlığa insan demek mümkün müdür?

İnsanın kemalata giden yolculuğu olmalı. Daha çok çabalamak gerekli. Aramalı bulmak için. Bu yolculuk her geçen gün zorlaşıyor. Geçit dar, yollar dikenlere dolu. Kırgız yazar Cengiz Aytmatov der ki,

"İnsan olmak değil, her gün insan kalmak lazım"

Hafif rüzgârlar bile birçok insanı savurup öğütüyor. İnsan ruhunu ne kadar beslerse, affetmeyi, unutmayı, kaybetmek yerine kazanmayı öğrenirse, işte o zaman insan olur ve insan olma şerefini de hak ederek taşır.

Çünkü insan Eşrefi mahlûkattır. İnsanın bedeni ve onuru her şeyden üstündür. Bunun farkına varan insan hem kendi onuruna ve bedenine sahip çıkacak, hem de diğer insanların onurlarını ve bedenlerini kirletmeyecektir.

Böyle bir insan kendisine yapılmasını istemediği hiç bir şeyi bir başkasına yapmayacaktır. “Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü” sözüyle Yunus Emre bize bu gerçeği ve Yaratanın yarattığı her şeye hoşgörü ve sevgiyle bakmamız gerektiğini yani insan olmanın ve insan kalabilmenin yolunu göstermiş oluyor.

İnsan olarak kalabilmek duasıyla

N YILDIRIM / Afşar



Yayınlanma Tarihi: 2020-12-07 11:08:12


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.