WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

HALK PAZARLARI VE PAZARCI ESNAFI HAKKINDA YENI TEDBIRLER


Halk Pazarları ve Pazarcı Esnafı Hakkında Yeni Tedbirler

Halk Pazarları ve Pazarcı Esnafı Hakkında Yeni Tedbirler

Pazarcı esnafının HES kodu alma zorunluluğu getirilmiştir. Hes kodu olmayan pazarcı esnafının pazarda satış yapmasına müsade edilmeyecektir. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Dinar Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu 18.11.2020 Tarihli toplantsında halk pazarları ve pazarcı esnafı hakkında yeni kararlar almıştır.

 

• Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında pazarcı esnafının HES kodu alma zorunluluğu getirilmiştir. Hes kodu olmayan pazarcı esnafının pazarda satış yapmasına müsaade edilmeyecektir.

• Pazar yerine kontrolsüz girişlere müsaade edilmeyecek emniyet şeridiyle kapatılacaktır.Pazar yerine belirli noktalardan giriş çıkış sağlanacak bu noktalarda ateş ölçümü yapılacaktır.

• Sokağa çıkma kısıtlaması pazar yerinde de uygulanacak olup, kurallara uymayan kişilere İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından cezai işlem uygulanacaktır.

• Pazar yerinde çay-kahve servisleri tek kullanımlık (karton,pet) bardaklarla yapılacaktır.

• Pazar tezgahlarının arasındaki mesafe en az 3 metre olacaktır.

• Pazarda satışı yapılan ürünler müşteriler tarafından seçilmeyecek Pazar esnafı paketlemeyi kendisi yapacaktır.

​ ​Alınan karantina kurallarına uymayanlara Türk Ceza Kanununun 195. maddesi gerekli işlemler başlatılacaktır.

​ ​Gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanlara/bildirimlere ilişkin olarak, bu tür eylemler içerisinde bulunanlar hakkında Türk Ceza Kanununun 206. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacaktır.

​​Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilecektir.

İşbu İlçe Umumi Hıfzıssıhha tedbirlerine oy birliği ile karar verilmiştir.



Yayınlanma Tarihi: 2020-11-19 11:19:19


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.