WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

EVİMİZİ TEMİZLEDİK


EVİMİZİ TEMİZLEDİK

EVİMİZİ TEMİZLEDİK

Cemrenin toprağa düşmesiyle birlikte bahar kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı... Sabahın erken saatlerinde nakarat halinde öten kuşlar, toprağın kokusu ile birlikte yola koyulan çiftçiler, çeşmelerden su içen hayvanlar azda olsa havlayan köpekler, bacalardan kıvrım kıvrım yükselen dumanlar köyün neşe ve huzur kaynağı...

Bütün bunların yanında kocaman sessizlik... Eksik olan sadece sokaklarda el sende, vindavic oynayan çocukların sesi... Köyde yaşlı nüfus giderek artıyor. İlkokula giden çocukların sayısı bir elin parmağı kadar. Bazı evlerde bir kişi, bazılarında ise sadece karı koca hayatlarını sürdürüyor. Ama bunun aksine son bir kaç yılda köyümüze ona yakın ev yapımı gerçekleşti. Bir o kadar da yer arayan ve soranlar var.

Sanırım bu ihtiyaç giderek daha da artacak. Altmışlarda köyden şehre başlayan göç tersine dönecek. İnsanlar toprağı, yalın ayak yürümeyi belki de ova yolunda kerem türkülerini söylemeyi hem bedensel hem de ruhsal açıdan iyice hissetmeye başlayacaklar.

İlerleyen yaşlarda kendini iyi hissetmeyen birine bir psikiyatri doktorunun "sen yaşlılığını huzurlu yaşamak istiyorsan çocukluğunun geçtiği topraklara dön" demişti. Bu sözü bugün daha iyi anlıyorum. Çünkü her selam veren sesi, her konuşulan konuyu, anlatılan hikâyeyi bilmeniz karşılıklı konuşmanız sizi oldukça rahatlatıyor. Kendinizi güvende hissetmek ne muhteşem...

İşte o günlerden biri. Bugün yakınlarımızı, arkadaşlarımızı, dostlarımızı, onların mekânlarını ziyaret ettik. Onlara " sizin geldiğiniz gibi bizlerde buralara geleceğiz" diye selam verdik. Hepsi ile yakın hatıraları paylaştık. Rahmetli Osman abiye, sucu Bayram abimize, Sebahattin hocaya, Zeki Abiye, Bayram dedeye ve daha nicelerine selamlarımızı ve dualarımızı gönderdik. Başlarına birer servi ağacı diktik. Fatihalar okuduk.

Mezarların bakım ve temizliğini yaparak onların bize yüklediği sorumluluğu daha doğrusu emaneti yerine getirdik. Ölüm hayat kadar gerçek. Bir gün bizlerde bize verilen emaneti Rabbimize teslim ederek buralara geleceğiz. O gelişimiz bugünden çok farklı olacak.

O halde henüz vakit varken efendimizin " ölmeden önce ölünüz" yani olgun bir mümin, kâmil ve sorumluluk sahibi bir insan olarak yasayınız uyarınca bugün birçok insan " sahici beldeye" gelerek evlerini gerçek mekânlarını temizlediler. Ne kadar güzel...

Yüce Rabbimizden bu yaptığımız fiili duayı orada yatan tüm insanlık için birer Fatiha sevabı ihsan etmesini, henüz vakit varken bizlerde gerekli ibret ve nasihati almayı nasip eylesin.

Ayrıca her yıl toprağın üstünde yaşayanların toprağın altında yatanlar için bunu bir sorumluluk kabul ederek inşallah hep birlikte daha çok katılımlı bu fiili duanın yapılmasını devam ettirebilmektir.

Dualarımızla.

N.YILDIRIM 14.03.2021



Yayınlanma Tarihi: 2021-03-15 10:20:15


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.