WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

DAVET YALNIZCA ALLAH A YAPILANDIR


Davet Yalnızca Allah a Yapılandır

Davet Yalnızca Allah a Yapılandır

Kur'an'ın kırk birinci süresi olan Fussilet süresinin 33. ayeti;

"Allah’a çağıran, dine ve dünyaya yararlı iş yapan, erdemli dürüst davranan ve "Ben Müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kim vardır?"

 

Davet yalnızca Allah'a yapılandır. Kim ki kendi tarikatına, şeyhine, yoluna sadece hakikat bizdedir, bize gel diyorsa sorunludur.

 

Seni Allah'a götüren yola adımını koy. Ölçün Kur'an ve risalet olsun. O halde Kur'an'ı mutlaka anlam merkezli düşünerek oku.

 

Ayet, kendisini İslâmî kimlikle tanıtan kimsenin bu kimliğe yaraşır bir hayat yaşamasının (amel-i sâlih sahibi olmasının), yani dünyada insanlık için faydalı işler ortaya koymasını istemektedir. Zira dünya ahiretin tarlasıdır. Hasat etmek istediğiniz şeyleri dikiniz. Bu ancak "insan kalmakla" mümkündür. Bu bizlerin hayat anlayışı olması gerekir.

 

Sorumluluk sahibi her birey önce kendi nefsinde güzel ahlâk ve örnek davranışlar sergilemeli, erdemli insanlarla birlikte hareket etmelidir.

 

Bize rehberlik yapan efendimiz yirmili yaşlarda "hilful fudul" erdemliler hareketinin bizzat içinde yer alarak iyiliğin kötülüğe karşı galip gelmesi için çalışmıştır.

 

Belki de en anlamlı dua bu olsa gerek.

 

Ne mutlu iyilik hareketinin içinde yer alanlara… Cümleten herkese Hayırlı Cumalar

 

N.YILDIRIM



Yayınlanma Tarihi: 2020-10-16 10:09:29


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.