WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

BİZ GELDİK MUHTARİM


BİZ GELDİK MUHTARİM

BİZ GELDİK MUHTARİM

PERŞEMBE ZİYARETLERİNDE BU HAFTA MUHTARİMİZ ALİ COBAN ZİYARET EDİLDİ.

Dinarli gençlerin perşembe ziyaretlerinde 4. ziyareti köy muhtarımız Ali ÇOBAN'a yaptilar. Yatsı namazına müteakip camide buluşan gençler, buradan topluca muhtarımızın evine geçtiler. Muhtarımıza her türlü faaliyet ve imecede çalışmaya hazır olduklarını belirttiler. Çalışmaları hakkında bilgi veren muhtarımız "Köy yollarımızı tamamladık, çakıl döküldü. Sıra da döşeme yolu ve kalan diğer arazi yolları var. İnşaallah seneye de buralara bıçak tutturacağız." 

EV YERİ İÇİN ARSA BAŞVURUMUZU YENİLEDİK 

"Kaymakalığa ev yeri için arsa başvurusunu yeniledik. Harmanyüzü gevşek zemin olduğu için olmuyor. Benim gönlümden geçen rahmetli İdris GENCER'in evinin arkası Sırantaş olarak bilinen düzlük. Orasının olabilirliği daha fazla, sert zemin. Öteyüzdeki köy tarlasından top oynanan Sarıtaş'a kadar orası da olabilir, su sıkıntımızda olmaz ama orası da komşu köy gibi olacak. Yazın kabalık kışın kimse olmayınca hırsızlıkta olur. O yüzden köyümüzün arkası en iyi ihtimal."

Söz alan Halit TOKER "Hamzagediği teklif edilmişti daha önce, Hamzagediği'ndeki tarlalar istimlak edilip, karşılında köy tarlalarından aynı m² yer verilse olmaz mı? Hamzagediği hem yol kenarı hem de çamların altı. Çamların az daha büyüdüğünde kartpostallık tatil köyü olacak yer. Buradaki tarla sahipleriyle görüşülse gönül rızasıyla alınsa olmaz mı?"

Ali ÇOBAN "Hamzagediği'ne ev yapılsa bende ev yaparım diyen çok, ama tarlasını vermeye yanaşan yok. Hamzagediği çok güzel olur, olsa ver her isteyene 300 m² yer. Yolunu yaptırısın, alt yapısını yartırırsın. Asımlerin Mustafa BÖBREK evini tarlasına yapacaktı ama tarla kenarındaki yol resmiyette yol geçmediği için yapamadı. Ayrıca yine köylülerimize soralım. Tarlasının bir köşesi yine kendinde kalsın. Kalan tarlasını ev yeri olarak vermek isteyen olursa değerlendirelim. Özellikle Hamzagediği yolunun üstü ve altındaki tarla sahiplariyle görüşelim" dedi.   

Çerkez köyü bunu yaptı diyen Alparslan YILDIRIM "Arsa isteyenlere yer gösterdiler. Eğer verilen arsaya 5 yıl içinde ev yapmazsa geri alınacakmış. Şartlı veriliyor yani. Şu anda da arsalara ev yapmaya başladılar" dedi.

MAKSAT UNUTMAYALIM

Farklı bir konuda söz açan gençler "Köyümüzde yatırları ben Dinar Haber yazarı Ayhan KALKAN'ın Camilerimiz kitabından okuyarak öğrendik. İsterseniz sohbet bitiminde bir kısmını okuyalim. Köyümüzdeki 3 Hasan Dede yatırlarını tekrar elden geçirsek, başlarına da hikayelerini yazsak olmaz mı? Mesela köyün içindeki Hasan Dedenin Çanakkale Savaşındaki kıssasını okuyunca irkildim ve üzüldüm. Böyle mübarek bir zatı bir kitaptan öğrendiğime. Maksat unutmayalım, çok şükür köyümüzün çabıt bağlamayacak kadar din bilgimiz var, medet umulacak deva istenecek Cenabı Allah'ı biliyoruz. O yüzden maksat unutmamak ve gelip geçerken en azından ruhuna bir Fatiha okumak. Ayrıca kitabe yani yazı konusunda ben reklamcıyla irtibata geçip yazdırabilirim" dedi.

Orada Selahattin ağaç var diye tel çekti diyen muhtarımız "Ağaçlar büyüdü nasılsa rica edelim yatırın önündeki teli kaldırsın, önüne de kitabesi konabilir" dedi.

Söz alan Rıza ÇOBAN "Her türlü imeceye hazırız, özellikle sağırın mezar diye bilinen harmanyuzundeki mezardan başlayarak bu dedelerimizin kabirlerini onarabiliriz" dedi.

 

Sohbet ikramların ardından son buldu.

 



Yayınlanma Tarihi: 2019-11-21 23:10:04


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.