WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

BİRBİRİMİZİN TALEBESİ OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR


BİRBİRİMİZİN TALEBESİ OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR

BİRBİRİMİZİN TALEBESİ OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Değerli kardeşlerim,

Bocaladigimiz, sallandigimiz , gelgitler yaşadığımız şu zaman dilimlerinde yüce Rabbimizin gönderdiği mesajı daha iyi anlamak, idrak etmek, tefekkür, tezekkur etmek için birbirimizin talebesi olmaya ihtiyacımız her geçen gün artıyor.

Kıymetini yeterince idrak edemediğimiz, şükrünü yerine getiremedigimiz nimetler bize bir bir sırtını dönüyor...

Nefsimizde tövbeye ihtiyacımız var. Adem peygamberin tevbesine içten samimi bir o kadarda sorgulayıcı... "Ey rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz, bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz!"

Ziyan etme, hüsrana uğrama boşluğa düşmenin sorumluluğunu bizzat üzerine alarak başlama yani kısaca kendi gözündeki merteği görme. Tasavvuf erbabı "eşeğinin huysuzlugunu" bile nefsinden bilerek öncelikle kantara kendini çıkarmayı marifet sayarak yoluna devam edermiş.

Bırakalım çer çöp ile uğraşmayı. Yandan birbirimizi hizaya geçirme seanslarıni yada laf sokmayı, laf taşımayı, arka planını bilmedigimiz pilava kaşık sallamayi... O halde öncelikle durmalıyız.

Dinlemeliyiz...

Durup bir daha dinlemeliyiz.

Günlük okuma programları yapmalıyız. 

Bir yerden başlamalıyız.

Birbirimize marufda şefaat etmeliz.

Birbirimize talebe olmalıyız.

Hergun bir konuda öğrendiklerimizi, araştırma yaptıklarımizi birbirimize öğretmeliyiz. Allah'ın soracağı soruları din gününün sahibine bırakalım. Biz bize düşen sorumluluğumuzu yerine getirelim.

Şöyle bir şey başlatmaya ne dersiniz.. Zaman zaman bir ayet zaman zaman bir kelime veya farklı bir mevzu... Yeterki irfan ve idrakimizi genişletsin bizi hak ile meşgul etsin.. o halde bismillah diyerek , Nisa suresi ayet 85 bizlere nasil yol gostermekde. Ayet üzerinde birazcık kafamızı yoralim Tozlu rafların arasında bulunan kitapların tozlarını alalım. Yapabilirsek anladığımız özü bir peteğe doldurarak paylaşalim..

Haydi bismillah.

N.YILDIRIM



Yayınlanma Tarihi: 2020-12-26 11:38:41


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.