WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

BİR HEDEF KOYALIM


BİR HEDEF KOYALIM

BİR HEDEF KOYALIM

2021 yılında neler yapabiliriz? Sorusu bir arkadaşımla konuşurken bir şeyler yapmalıyız? Nerden başlamalıyız? sorusuna cevap verirken aklımıza birlikte geldi. Bende üzerinde düşünülmesi ve mutlaka bir plan içerisinde birşeyler yapılması gerektiğini söylemiştim.

Bir çok alanda maalesef dökülüyoruz... Samimiyet ve istikametten giderek hızla uzaklaşıyoruz. Bizi kenetleyen bir arada tutan halkalar yerine, birbirimizi hizaya sokmaya parmak sallamaya çalışıyoruz.

Bu sadece kitap okumayla değil, hayatımızdaki diğer birçok şey için de aynı problem söz konusu: İstikrarsızlık devamsızlık, halsizlik, yorgunluk...

Heyecanlarımız, coşkularımız, çabalarımız hatta umutlarımız hep aynı illetle malul.

Bir türlü sonuna kadar sürdürüp nihayete erdiremiyoruz çoğu şeyi. Hayatlarımız yarım kalmış, bitmemiş, olgunlaşmamış, devamı getirilememiş ve adı konulamamış başlangıçlarla dolu. Özellikle tozlu raflara istifledigimiz kitaplar...

O halde birden başlamak birazda silkinmek lazım... Gelin incir kabuğunu doldurmayan, kafa, gönül inciten gündemden sıyrılarak kendimize dönelim. Okumaya, anlamaya çok ihtiyacımız var. Bir hedef koyalım ve birbirimizle hayırda yarışalım.

Biliyoruz ki, okumak sürekli bir eylemdir, bunu hiç unutmayacağız. Okumayı düzenli hale getirmeliyiz. Düzenli bir şekilde okumaya başlamalıyız. Bu bizim için mutlaka aksatmadığımız "altıncı vakit" olmalıdır.

Evrensel anlamda insanî birikimimiz okudukça, kazıdıkca ve sual eyledikce ortaya çıkacak , bizlere bir ziynet elbisesi giydirecektir. Bunun hepimiz farkındayız. Bu farkındalıligi kazanmak için birbirimizin talebesi olmaya ihtiyacımız var.

O halde;

* Günlük 50 sayfadan aşağı olmamak üzere okumaya başlamak,

* Kitap seçimi herkesin kendisine aittir. İster tozlu raflara birakilan bir eseri ,isterse temin edeceğiniz farklı bir eseri okuyun,

* Okumaya başlamadan önce okuyacağınız kitabı ve süreyi mutlaka bir veya birkaç kisiyle paylaşarak kendinizi bağlayın.

* Okurken sizi etkileyen ve/veya onemsediginiz herşeyi mutlaka not alın veya altını farklı kalem renkleriyle çizerek kitap size aitse düşüncelerinizi yazın.

* Ayda ortalama dört kitap demek 1200 sayfa demektir. Diğerleri için ufuk turu yapabilirsiniz.

* Biliyoruz ki, " hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez" hedeflerimiz olmalı ve bu konuda birbirimizi denetleyerek sonuç odaklı olmalı, yerine getirilmeyen durumlarda teşvik edici cezalar konulmalı,

unutmamalıyız.

* İki değerli nimetin biri olan "zamanı" incir kabuğunu dolmayan mevzulardan uzaklaşarak öncelikle kendimizin değişmesine daha sonra toplumsal faydaya inanılmaz katkı sağlayacaktır.

* Yüce yaratıcımizin "oku" diye başlayan emrini yerine getirmek için cabalayarak bizlere verilen mesajları daha doğru anlama imkanı yakalayarak "merdiven altı" anlayışları elimizin tersiyle kovalamamizi sağlayacaktır.

* Son olarak, okuduklarımızı, kitaptan edindiklerinizi mümkünse yüz yüze, değilse kolay elde edebileceğiniz imkanlarımızla mutlaka bir veya birkaç kisiyle ister sözel isterse yaziyla mutlaka başkalarıyla paylaşacağız. Bu, kitap özeti çıkarmak şeklinde olabilir, küçük denemeler yazmak şeklinde olabilir, arkadaş gruplarında sohbet yapmak şeklinde olabilir, çevremize mini konferanslar vermek şeklinde olabilir…

Bu bizim sözcük dağarcigimizi ve konuşma düzeyimizi etkiliyecektir.

İstediğiniz dört kitabi mutlaka biriyle paylaşın.

Var mısınız???

N.YILDIRIM



Yayınlanma Tarihi: 2021-01-04 10:51:26


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.