WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

BİR ELİN NESİ VAR


BİR ELİN NESİ VAR

BİR ELİN NESİ VAR

Bir toplumun ayakta kalmasını, gelişmesini ayakta tutan canlı kılan düşünceler, erdemler vardır. Bu erdemleri ortaya koyarak toplumu,  aynı ortak hedefe birlikte yürümesini sağlayan, kendi çıkarlarını değil toplumsal değerlere, ilkelere öncelik tanıyarak ortak dayanışma ruhunu sahaya yansıtanlar,  bünyelerini sağlıklı tutarak ileriye doğru adım atarlar. 1960’ lı yıllarda bu atılımı başarıyla sağlayarak o günkü koşullarda “sanat okulu” açarak köye büyük ufuk kazandırmışlardır. Bu tohumun meyvesi birkaç yıl sonra Afyonkarahisar Valiliği tarafından ‘ÖRNEK KÖY’ unvanını hak ederek almıştır. Daha sonra çevre konusunda yeni bir atılım yaparak çevre konusunda yaklaşık 150.000 fidanı tamamen kendi imkânlarıyla kazma–kürek bir  ‘kurtuluş mücadelesi’ ruh ve heyecanıyla dikerek “Çevre ödülü” ne layık gürülmüş bizzat dönemin İl Valisi tarafından köyümüze gelerek ödül verilmiştir. Bu ödülü bütün Afşarlılar fazlasıyla hak etmiştir.

Bu bizim için, gelecek nesillere anlatacağımız bir başarı hikâyesidir. Bir toplumun tüm bireyleri bir araya gelerek çorak tepeleri yüreğindeki en güçlü sesle haykırarak, biz bunu başarabiliriz diyerek başarıya ulaşmıştır. Bu  “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz” diyen yüce resulün en güzel sünnetini ortaya koyma hareketidir.

Geleceğe yürümek isteyenler, geçmişin güzel değerlerine bakarak, içinde bulunduğu dönemi, zamanı daha ileriye taşımak için ortak hayaller, ortak hedefler geliştirmeli. Öyle ki ‘hedefi olmayan hiçbir gemiye rüzgâr yardım etmez.’ sözüne sarılmalı. Geçtiğimiz haftalarda birincisi(8.2.2020), cumartesi akşamda (22.02.2020) ikincisi düzenlenen danışma toplantısı köyümüz medresesinde yapıldı. Toplantıya Köy Muhtarı Ali Çoban ve heyeti, Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Çetin ve yönetim kurulu üyeleri ve Cami Yaptırma, Yaşatma Dernek Başkanı Kamil Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda köyümüzün öncelikleri ve mali durum masaya yatırıldı. Yeni hedefler konuldu.

En büyük hedef sosyal medyayla tüm ortak paydaşlarımıza duyurulması oradan gelecek öneri-düşünce ve eleştirilere kulak verilmesi, insanımızın içindeki yardım duygularının doğru yerlere kanalize edinilmesi istendi. Bu alınan kararlar geniş şekilde Afşar Haber web sayfasında var, oradan takip edebilirsiniz.

Burada önemsenmesi gereken en önemli şey insanların bir araya gelerek ‘ortak akıl’ üretmeleri ve gelecek hedefleri oluşturmalıdır. Zannederim okuyucularımız bu seslere kulak vererek ortaya konulan bu çalışmalara destek olacaktır. Yapılan ikinci toplantıda yurtdışından toplantıya katılan bir vatandaşımız ‘imkânlarımız dâhilinde’ maddi –manevi her türlü desteğe hazır olduğunu söyleyerek, bizlerin heyecanına ortak olmuştur. Bu heyecana ortak olmak isteyenlerin Muhtar ve/veya Dernek Başkanlarına ulaşarak düşüncelerini paylaşmaları ‘MARİFET, İLTİFATA TABİDİR’ sözü gereği yeni heyecanlara vesile olacaktır.

Ortak hedeflere, ortak hayalleri olanlar, bu hayalleri gerçekleştirmek için çabalayanlar ve onlara destek olmakla mümkündür. Hepimiz biliriz ki ‘bir elin nesi var, iki elin sesi var’ sözü bir gerçek yani hakikattir.  Birlikte,  aşılamayacak dağ, geçilemeyecek engel yoktur. Hiçbir şeyi küçümsemeden elimizden gelenin en güzelini ortaya koyarak yeni açılımlar yapmak zorundayız. Bir ağacın kurumasını istemiyorsak birlikte ortak çaba sarf etmeliyiz. Bu ortak çabanın oluşumu için sizleri aşağıdaki güzel hikâyeyle baş başa bırakmak istiyorum.

‘’Yeni evli bir çift vardı. Evliliklerinin daha ilk aylarında bu işin hiç de hayal ettikleri gibi olmadığını anlayıvermişlerdi.
   Aslında birbirlerini sevmiyor değillerdi. Âmâ şimdilerde küçük bir söz ufak bir hadise aralarında orta çaplı bir kavganın çıkmasına yetiyordu.
    Bir akşam oturup ilişkilerini gözden geçirmeye karar verdiler. Her ikisi de boşanmayı istememekle beraber işlerin böyle gitmeyeceğinin farkındaydılar.
    Erkek '' aklıma bir fikir geldi ''dedi. ‘bahçeye bir ağaç dikelim ve eğer bu ağaç 3 ay içinde kurursa boşanalım. Kurumaz da büyürse bunu bir daha aklımızdan geçirmeyelim. Bu süre içerisinde ayrı ayrı odalarda kalalım.''
    Bu ilginç fikir hanımının da hoşuna gitti. Ertesi gün gidip bir meyve fidanı aldılar ve birlikte bahçeye diktiler. Aradan bir ay geçti. Bir gece bahçede karşılaştılar. Her ikisinin de elinde içi su dolu bidonlar vardı...

                                                                                                                                                                            Nazım YILDIRIM

                                                                                                                                                                            24.02.2020 Afşar



Yayınlanma Tarihi: 2020-02-24 16:18:25


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.