WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

BAHÇENİN BAKIMSIZLIĞI BAHÇENİN DEĞİL BAHÇIVANIN SUÇUDUR


BAHÇENİN BAKIMSIZLIĞI BAHÇENİN DEĞİL BAHÇIVANIN SUÇUDUR

BAHÇENİN BAKIMSIZLIĞI BAHÇENİN DEĞİL BAHÇIVANIN SUÇUDUR

Bizler inanç değerlerimizi yeniden ele almalı, neye, nasıl, ne şekilde inanıyoruz başta kendimizi kantara çıkarmalıyız. 60'a yakın ayette müminler  "inanan ve yaralı iş yapanlar" olarak anılır Salih amel. Bu konu yıllarca sanki bilerek veya bilmeyerek gözden uzaklaştırılmış. Salih amel algısı oldukça problemli.

Zira bize dindarlığı sadece namaz/oruç gibi ibadetlerle tanıttılar. Oysa asıl dindarlık iyilik yapmakla/yardım etmekle başlar. Yani aktif iyilik. Hasenât, “iyilikler” demektir. Daha çok bireysel. Sâlihât ise “Salih ameller”, “ıslah edici iyilikler” demektir. Toplum yararına yapılan faydalı işler. Sâlihât’ın türetildiği sulh kökü, “birden fazla taraf arasında barışı huzuru sağlamak” anlamına gelir. Yani, üçüncü şahıslara yönelik bir iyiliği ifade eder. Islah: “düzeltmek, iyileştirmek” ve çalışmak, destek olmak demektir.

Toplum yararına yapılan her türlü olumlu faaliyet özellikle su, köprü, yol, okul vs. bu kapsama girer. Bunun için vakıflar bu anlayın ürünüdür. Rabbimiz bizlerden " Salih amel" de bulunmanızı istemektedir. Toplum yararına yapılan çalışmaların bir tarafında bedenimiz, mali imkânlarımız ölçüsünde mutlaka yer almalı gayret göstermeliyiz.

Son zamanlarda köyümüzde bir grup insanın başlattığı hayır faaliyetleri salihattir. Bizim geleneğimizde bunun karşılığı imecedir. Bizlere ulaşan ve dualarını gönderen herkese şükranlarımızı iletiyoruz Ama yaşadığımız güzel bir örneği sizinle paylaşmak istedim.

Yaşlı bir amcamız evladım kaç günlerdir çalışıyorsunuz. Ben bedenen rahatsızım. Size yardımcı olamıyorum. Oraya gelemiyorum. Sizden bir ricam var oradaki çalışanlara bir öğün yemek yedirmek istiyorum' lütfen kabul edin dediğinde sözcükler boğazıma düğümlendi, oldukça etkilendim.

Bu güzel toplumun duyguları, hisleri oldukça sağlam... İhmal etmeden değerlendirmek gerekiyor. Efendimiz buyuruyor ki" Bir ok yüzünden üç kişi cennete girer. Biri oku imal eden, taşıyan ve hedefe atan"  Belki oku imal eden olmayabilirsiniz ama onun bir tarafında yerinizi alabilirsiniz.

Bu bizim için hem insani hemde vicdanı görevimizdir. Bahçenin bakımsızlığı bahçenin değil, bahçıvanlarındır. O halde herkes evinin önünü süpürmeli. Toplum yararına yapılan faydalı islerin bir safhasında yer almak duasıyla.

N.YILDIRIM



Yayınlanma Tarihi: 2020-09-10 17:00:23


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.