WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

AHİRETİN BAYRAM OLSUN


AHİRETİN BAYRAM OLSUN

AHİRETİN BAYRAM OLSUN

Her birimizin hayatına dokunan gönlünde iz bırakan, ufkumuzu genişleten, içimize baktıran, görünmez olduğumuzda arayıp bulan insanlar vardır unutamadığımız, unutmak istemediğimiz... Onlar acıyan yerlerinizi sarıp sarmalar. Üşüyen ruhunuzu ısıtıp,  başınızı koyacağınız omzunu verirler size. Hemen yanı başınızda bulursunuz onları. Onların hayata veda etmesiyle birlikte kocaman bir boşluk olur içinizde. İçinizden bir şey onunla birlikte veda eder size.

 

Bugün bizlerde, bize bıraktığı söz emanetini yerine getirmek için evin yani başında bulunan musalla taşında sevenleri, dostları, ailesi ve yakınları ile bir arada buluştuk. Bu buluşmada,  Bayram abimize hem son görevimizi hem de onunla ilgili şahitlikte bulunduk.

 

Her birimizin ona ait şahitlikleri oldu yüreğini sızlatan. Ama çocukluk arkadaşım diyerek yüreğindeki yangını ifade eden Arif Sağlam abi "sarsılmaz imanı ve dosdoğru" kişiliğinden bahsetti.

 

Seyfi Sarıkaya abimizin sanki bedenin bir uzvu kopmuştu. Bitkin, yorgun ve oldukça halsizdi. Konuşmaya mecali yoktu.

 

Öyleydi rahmetli. "Hayatta en sevdiğim meslek, sözüm doğru olsun, odun gibi olsun tek" anlayışına sahipti. İnandığı değerleri savunmaktan her ne pahasına olursa olsun asla geri durmadı. Neye ne kadar inanmışsa hep ön safta yer aldı. Söylediğini eğip bükmeden söyler, asla çıkar hesabı bilmezdi. Bayram abi zarafeti, hasbiliği, gayreti, cesareti, nezaketi, tevazuu, kavi inancı, dosdoğru duruşu ve hiç bitmeyen hayat sevinci ile bu dünya hayatında karşılaşmaktan, sohbetini dinlemekten, onunla konuşmaktan, ondan öğrenmekten bahtiyar olduğum bir kaç insandan biriydi.

 

O her daim mazlumun yanında yer aldı. Kimsesizlerin kimsesi olmaya çalıştı. İhtiyacı olanın yardımına koştu. Allah'ın kendisine verdiği nimetlerin farkındaydı. Vereni vermek gerek derdi. Özellikle son yıllarda Kur'an'ı Kerim’i anlam merkezli okumaya başladığını, her yeni okumasında yeni şeyler öğrendiğini söylüyordu.  Cehaletin kaynağının taklidi imana sahip olup yeterince araştırma yapılmamasına bağlıyordu.

 

Kur'an ayetlerinden bahsederken "emrolundugun gibi dosdoğru ol" ayetini sık sık söyler, bir müslümanın temel ilkesi güvenilir olmak derdi. Özünde, sözünde durmanın gerekliliğinden bahsederdi.

 

Sevdiğimiz insanların birbir gidişi yüreğimizde tarif edilmez keskin bir acıya dönüşüyor. Bu acıyı bütün bir toplum olarak hissediyoruz. "İyi insanlar, iyi atlara binip gidiyorlar" dünyanın karmaşasından...

 

Ya bizler. Neresindeyiz hayatın?

Emrolunduğun gibi dosdoğru yaşamak ve haddi aşmamak...

Allah’ın belirlediği sınırların dışına çıkmamak,

İhtiyaç sahiplerine omzunu verebilmek,

Bu değerlere sahip olup yaşayanlar bir toplumun kalbinde hep yaşıyorlar.

 

İnandığın değerler seninle birlikte hep kalbimizde yaşayacak Bayram abi. Senin için duamız odur ki "ahiretin sana bayram olsun. Senin dünyada ihtiyaç sahiplerine tattırdığın bayram sevincini yüce Rabbimiz sana tattırsın."

 

Geride bıraktığın kederli ailen başta olmak üzere,

Seni hep özlemle yâd edecek mahalle sakinlerine,

Çocuklarına,

Seninle gönüldaşlık yapmış tüm dostlarına,

Sabırlar ve kalp inşirahı diliyorum.

Hepimizin başı sağolsun.

 

N.YILDIRIM



Yayınlanma Tarihi: 2021-03-24 11:46:33


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.