WhatsApp Destek
Dinar Muhtarlar Derneği

AFŞARDA BAHAR ZİYAFETİ


AFŞARDA BAHAR ZİYAFETİ

AFŞARDA BAHAR ZİYAFETİ

Yeniden bir diriliş mevsiminin içindeyiz artık. Havalar bir öyle, bir böyle. Kimi zaman taa kemiklerimizi ısıtan güneşli bir hava, kimi zaman ahmak durumuna düşüren yağmur. Her şeye rağmen en sevilen mevsim bahar mevsimidir.


Bugün kendinize Afşar'da bahar ziyafeti vereceğim deyin. Köye uzayın hafta sonu. AK BAYIR'a çıkın oturup yeşiller içindeki köyü seyredin. Taze çam fidanlarının arasından DÜLDÜL çeşmesine, oradan kayaların arasından HARLAK'a yürüyün, harlağı harlayarak harlak yapan küçük şelaleyi görün mutlaka. Hadi ver elini ARDIÇALTI tepesinden ASEKİ'ye. Arada bir oturup etrafı seyredin bakalım. Ardıç ağaçlarının, alıç ağaçlarının gönlünü alın, oradan IŞIKDOLU'ya inip mis gibi suyundan kana kana için. Çeşmenin taşına oturup dinlenin biraz. Yeter bu kadar dinlendiğiniz hadi bakalım şimdi DÖŞEME'yi ziyaret etmemiz lazım. Demir yolundan geçip yemyeşil çayırın göbeğinde yareni sadece kurtlar ve kuşlar olan döşeme çeşmesine bir selam verin. Elinizi yüzünüzü yuyun bir güzelcene.


Hamsınız ve hemen yoruldunuz değil mi? Acıktınız midede alarmlar çalmaya başladı anlaşılan. İyi o zaman hadi geri dönelim. Döşeme yolundan DİBEK'e doğru yola koyulun. Ağır ağır yol kenarından güneşe selam duran allı morlu çiçeklerle yürüyün, bir müddet durup tarla kuşlarının seslerine kulak verin. Daha sonra sessizliğe bir de siz ses katın bakalım. Hadi bir türkü söyleyelim hımm mesala ‘’karadır kaşların ferman yazdırır, senin aşkın beni diyar gezdirir" devamını siz getirin gari. Dibek çeşmesine de uğrayın birkaç yudum su için (Ey okuyucu;-- Ya hocam hep su içirdin valla su içe içe su gibi olduk dediğini duyar gibiyim. Acele etme de dediğimi yap biraz sonra peynirli dürüm var ona göre).


Nerde kalmıştık. Dibekten suyu içtikten sonra OVA'ya yürüyün bakalım usuldan usuldan. Yolun iki tarafıda ki badem ağaçlarının mis gibi rayiha sunan çiçeklere ne demeli. Ova bu mevsimde bir başka güzel olur hani. Yeşil çimenlerini kendine has sarı çiçeklerle bezer. Çepe çevre söğüt ağaçları taze filizlerini uzatma telaşında bile. Söğüt ağacından ince bir dal al bakalım. Ne yapıcan mı? Sen al ya hu. SOFU ÇEŞMESİ'ne otur bakalım. (Su iç diyecek sandın değil mi, tamam buradan içme sonra içersin). Hani çocukken düdük kavlatırdık ya hadi bakalım bir cin düdük birde diğer boru gibi olanından kavlat. Kavlattın mı? İyi hadi benim için öttür. Valla ne makamında öttürürsen öttür orası beni ve okuyucuyu ilgilendirmez. Hadi bu kadar oyalandığın yeter üstelik açsın da.


KOCA KÖPRÜ'nün altı şimdi su doludur beyhude geçmeye çalışma geçemezsin. Demir yolunun üzerinden aş bakalım. Eveet karşında KARABALÇIK ÇEŞMESİ ve sıra sıra söğütlerle AFŞAR KÖYÜ durmaktadır. Valla sana kalmış ister çeşmeden su iç istersen doğru köye yürü. Aman haa asfaltı dikkatli geç.


Ova yolunda kimleri görürsen illa selam ver. Ve gülümse.
Nihayet eve geldin. Nasıl bir turdu ama? Allah için söyleyin dinlendiniz değil mi? Tamam O zaman peynirli dürümü hak ettiniz demektir. Daha iyisi de olabilir. Siz gelinceye kadar tandırda sıcacık katmerler pişmiş. Peynirler dilimlenmiş. Çay da demlenmiş. Eh gari yenmi yemen mi...

 

Mehmet ACAR

(Arşivden)



Yayınlanma Tarihi: 2020-05-07 15:11:15


Yorum Yaz

Afşar Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ait resmi web sitesidir. Afşar Köyü, haber ve duyuruları burada yer almaktadır. Afşar Köyü Vişne Bayramı, Ağaç Bayramı ve Cenaze haberlerini buradan takip edebilirsiniz.

Dernek Başkanı: 0543 680 80 50 (Ara)


2019 © AFŞAR HABER - Tüm Hakları Saklıdır.